Koordinatörlüğün Görevleri

  1. “TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ” (TSP)’nin temeli “dış paydaş” tanımına uyan kurum, kuruluş ve derneklerle işbirliğine dayanmaktadır. Toplumsal Sorumluluk Projelerinin geliştirilmesi için “dış paydaş” özelliği taşıyan kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak üzere yazışma, iletişim ve anlaşmaları gerçekleştirmek hedeflenmektedir.
  2. Projeler, enstitümüz öğrencilerinin ve akademik ve idari çalışanlarının geliştirmesine, uygulamasına ve sonuçlandırmasına dair koşulları sağlamaktadır.
  3. Dış paydaşları ve ana temaları belirlenen Projeler için Enstitümüzde TSP kapsamında Projelere katılmak isteyecek Enstitümüz öğrencileri ve akademik ve idari personeline çağrıda bulunarak, onları Gönüllü veri tabanına ve Projelere dahil etmek.
  4. TSP Gönüllülerinin “toplumsal sorumluluk” konularına dair eğitmek; gönüllülerin nitelikleri ve sorumlulukları göz önüne alınarak onları işbirliği yapılan dış paydaşların önerdiği çalışma/hizmet sahasına yerleştirmek; ve gönüllülerin dış paydaş/ hizmet alanındaki katılımlarında gönüllüler ve hizmet alan gruplar/bireyler için düzenli, güvenli ve etkin bir ortamın sağlanması için lojistik ve pedagojik desteği sunmak.
  5. TSP kapsamında gerçekleştirilen projelerinin ve ayrıca dış paydaş ve saha koşullarının değerlendirmesini yapmak üzere, Koordinatörlük Ekibi ve Gönüllülerle değerlendirme toplantıları yapmak.
  6. Koordinatörlük Ekibi’nin çalışma performansına ve esaslarına dair dönem sonu iç değerlendirmeleri yaparak, iyileştirme ve geliştirmeye yönelik Koordinatörlük içinde değişiklikler yapmak.
  7. Enstitümüz gönüllüleri ve dış paydaşlarla birlikte kurgulanan Toplumsal Sorumluluk Projelerinin Enstitümüz, il, ülke ve uluslararası boyutlarda tanıtımını ve duyurulmasını sağlamak.